torstai 10. elokuuta 2017

Tuleva projektini ja perheeni (viisi päivää lähtöön)

Jatkoa edelliseen postaukseen..

En sitten malttanut edes nukkua ensin sitä yötä saatuani kuulla projektiehdotuksen, vaan lähetin vielä samaisena päivänä vastausviestin. Kerroin siinä, etten ole valitettavasti projektista, enkä varsinkaan sen yhteydessä asumisesta niin innoissani kuin toivoisin olevani. En kuitenkaan halunnut sanoa sille suoraan ei ja pyysin vielä saada siellä aiemmin vapaaehtoisena olleen yhteystiedot.

Juttelin yhden puolalaisen tytön kanssa, joka oli ollut siellä vuonna 2011. En ollut vielä niidenkään keskusteluiden jälkeen aivan vakuuttunut. Ilmeisesti kuulostin myös Hondurasin ICYE:lle lähettämässäni viestissä edelleen aika epäilevältä. Kysyessäni mahdollisuudesta vaihtaa paikkaa, jos en tunne oloani siellä mukavaksi, sain vastaukseksi ehdotuksen toisesta projektista ja myös isäntäperheestä.

Pakko mainita, että tykkään siitä Hondurasin ICYE:n koordinaattorista kovasti jo nyt! Siltä tulee aina niin kivoja viestejä. :) Se on myös kovasti kiitellyt mua rehellisyydestäni ja sanonut, että sille on tosi tärkeää löytää mulle sellainen projekti ja asumisolosuhteet, joissa oikeasti viihdyn.

Sain siis eilen, kuusi päivää ennen lähtöä, kuvauksen tästä toisesta projektista ja isäntäperheestä. Ne luettuani, oloni tuntui paljon paremmalta. Olin tosiaan alun perin jo kovasti toivonut isäntäperhettä ja sen saamisesta olen nyt erityisen iloinen. Vastasin eilen ottavani tämän paikan vastaan ja tänään jo sain tulevalta host-siskoltani oikein ihanan tervetuloviestin. :) Hän on siis tällä hetkellä itse tämän samaisen järjestön ICYE:n (International Cultural Youth Exchange) kautta Saksassa vapaaehtoisena, mutta on palaamassa syyskuussa takaisin Hondurasiin.

Mutta että mitä sitten tulen siellä tekemään? Ei aavistustakaan. :D

Projektin nimi on CDE-MIPYME Región Lempa. MIPYME = Micro, Pequeña y Mediana Empresa eli mikro-, pienet ja keskisuuret yritykset. Región Lempa tarkoittaa Lempan aluetta. CDE ei vielä ihan selvinnyt. Projektissa on monia erilaisia ohjelmia. Vähän vaikea tiivistää, mutta pääajatuksena kai on kehittää kyseistä aluetta tukemalla nuoria ja pienyrittäjiä antamalla heille koulutusta ja monenlaista tukea. Kehitetään muun muassa alueen turismia, kahvinviljelyä ja käsityöläisyyttä sekä uusiutuvia luonnonvaroja käyttäviä yrityksiä opetetaan käyttämään teknologiaa ympäristövaikutuksia vähentäen.

Mahdollisina vapaaehtoisen tehtävinä mainittiin erilaisten työpajojen järjestäminen pienyrittäjille tai käsitöitä tekeville Lenca-naisille. Lencat ovat Hondurasin suurin alkuperäisväestö ja heitä asuu juuri tuolla alueella. Työpajojen aiheet voivat olla kaikenlaista työskentelyalueiden puhtaudesta perhesuunnitteluun.

Aika epämääräistä vielä siis. Tosi paljon kaikenlaista siellä voi tehdä. Selvinnee siellä, mitä itse tulen tekemään. Köyhyyden torjuminen, alueen ja sen yhteisön kehittäminen ja kaikenlainen luonnonmukaisuus kuitenkin kuulostivat sen verran hyviltä, että odotan tätä innolla! :)

Kaupunki on nimeltään La Esperanza. Se sijaitsee lähellä El Salvadoria ja siellä on Hondurasin kylmin ilmasto! Mitähän minä siihen hakemukseeni oikein kirjoitin? Ilmeisesti en ainakaan tajunnut toivoa lämpöä. No ei siellä ainakaan pakkasta ole. :D Onneksi se ei ole kooltaan kovin suuri maa. Odotan pääseväni myös sinne Karibianmeren rannalle. :)

Huh kun alkoi tuntua vaikealta tämä suomen kieli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti